O vranovskú NsP má záujem český podnikateľ z oblasti zdravotechniky

07.08.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 7. augusta (TASR) - Vranovská Nemocnica s poliklinikou (NsP) sa pretransformuje pravdepodobne na neziskovú organizáciu so spoluúčasťou vyšš...
Vranov nad Topľou 7. augusta (TASR) - Vranovská Nemocnica s poliklinikou (NsP) sa pretransformuje pravdepodobne na neziskovú organizáciu so spoluúčasťou vyššieho územného celku, samospráv Vranova a okolitých obcí, ako aj investora.

Záujem o vranovskú NsP prejavil podnikateľ v oblasti zdravotníckej techniky z Českej republiky, ktorý sa podľa riaditeľa NsP Juraja Kuročku zaviazal prevziať jej dlhy. \"Ide o firmu Vojtecha Filsaka, ktorý je ochotný v najbližších dvoch rokoch investovať do našej nemocnice asi 50 miliónov korún, \" uviedol dnes pre TASR Kuročka.
Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK), ktoré zasadalo v júni, rozhodlo o transformácii spomínanej NsP. Tým potvrdilo podľa primátora Vranova Tomáša Leša platné rozhodnutie z marca tohto roka, čo on považuje za jediné a správne rozhodnutie. Snahu niektorých vranovských poslancov odkúpiť nemocnicu za jednu korunu považoval primátor vždy za nereálne rozhodnutie. \"Podporujem myšlienku, aby mesto do toho samostatne nešlo, aby išlo spolu s PSK a s investorom a aby vytvorili spolu buď neziskovú organizáciu, alebo akciovú spoločnosť, \" povedal Lešo. Dodal, že tým by sa vo Vranove upokojila situácia medzi obyvateľmi, ktorí majú s nemocnicou už jednu nedobrú skúsenosť zo začiatku 70. rokov.
Lešo vyjadril presvedčenie, že zdravotnícke zariadenie, ktoré má dlh necelých 200 miliónov korún, bude aj po transformácii naďalej poskytovať služby pacientom na požadovanej kvalitatívnej aj kvantitatívnej úrovni.
PSK sa vranovskou NsP bude zaoberať na svojom rokovaní najskôr v jesenných mesiacoch.
 

Vyberte región